Категорије
Uncategorized

Centrifugalni krovni ventilatori za eksplozivne sredine “ROOF-CM ATEX”

APLIKACIJE

Antieksplozivni ventilatori serije ROOF-CM ATEX se primenjuju za ventilaciju objekata gde postoji opasnost od eksplozije. Ventilacija prostorije za punjenje akumulatora, hemijska postrojenja, laboratorije, itd. Montaža ventilatora na krov za direktnu ventilaciju ili preko cevovoda.Predviđen za transport čistog neagresivnog vazduha, temperatura od – 20 °C do 60 °C.

OPSEG MODELA

ROOF-CM ATEX model je konstruisan u 7 veličina, prečnika od 310 do 710 mm, sve u skladu sa direktivom ATEX 94/9/EC .Različite konstrukcije u zavisnosti od eksplozivne sredine 2G ili 3G.

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od od čeličnog lima sa aluminijumskim plaštom na delu rotacije lopatica. Pokrivač odnosno kapa je od polimera. Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od specijalnog plastičnog materijala sa mogućnošću podešavanja ugla a glavčina od legure livenog aluminijuma. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Zaštitna rešetka na usisnom delu od čelične šipke, zaštićena od spoljnih uticaja konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294.Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi , zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC ATEX (APPROVED FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERE G GROUP II) standardom. Rotor direktno kuplovan na vratilo motora.

DODATNA OPREMA

  • Nosač (CB)
  • Specialni nosači (SBm-SBI)
  • Zaštitna rešetka (RA)
  • Prigušivač buke (SIL-RO)

NA ZAHTEV

  • Dvobrzinska izvedba
  • Sa pokrivačem od metala

Tehnički katalog: