Категорије
Uncategorized

Centrifugalni ( niskopritisni ) ventilatori “FORWARD”

APLIKACIJE

Centrifugalni niskopritisni ventilatori serije FORWARD sa unapred zakrivljenim lopaticama su namenjeni za izvlačenje vazduha iz prostorije direktno ili preko cevovoda . Primenjuju se na mestima gde je potreban veći transportni kapacitet vazduha sa relativno velikim pritiskom . Pogodni su za odsisavanje neprijatnih mirisa iz raznih komercialnih i industrijskih objekata ( radionica, sportskih hala, kancelarija, restorana, digestora … itd. ). A takođe sluđe za raslađivanje staklenika, elektro ormara, izmenjivača, … itd. Pogodni su za neprekidan rad pri stalnom opterećenju.Dostupni u standardnoj izvedbi. FORWARD serija je predviđena za transport čistog, delimično prljavog vazduha temperature od – 20 °C do 80 °C.

OPSEG MODELA

FORWARD model je konstruisan sa standardnim motorem snage od 0.09 do 1.1kW, sa jednim usisom I čeličnim unapred zakrivljenim lopaticama direktno kuplovan na motor . Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi, desni, razni uglovi kućišta). Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi (LG), desni (RD), razni uglovi kućišta ( 0,45,90,135,180,225,270,315 ). Standardna orijentacija LG 270.

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja zvučno izolovan. Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 . Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294. Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Rotor je direktno kuplovan na motor.

DODATNA OPREMA

  • Nosač motora : FF-FO
  • Verzija za visoke temperature : FORWARD – AT
  • Antieksplozivna izvedba : FORWARD – ATEX
  • Zaštitna rešetka

Tehnički katalog: