Категорије
Uncategorized

Centrifugalni (niskopritisni) ventilatori za eksplozivne sredine “SIROCCO ATEX”

APLIKACIJE

Antieksplozivni ventilatori serije SIROCCO ATEX se primenjuju za ventilaciju objekata gde postoji opasnost od eksplozije. Ventilacija prostorije za punjenje akumulatora, hemijska postrojenja, laboratorije, itd. Montaža ventilatora za direktnu ventilaciju ili preko cevovoda.Predviđen za transport gasa, neagresivnog vazduha, temperatura od – 20 °C do 60 °C.

OPSEG MODELA

SIROCCO ATEX model je konstruisan u 9 veličina, prečnika od 180 do 450 mm, sve u skladu sa direktivom ATEX 94/9/EC . . Prirubnica u skladu sa standardom ISO 6580/EUROVENT 1 – 2. Različite konstrukcije u zavisnosti od eksplozivne sredine 2G,2D ili 3G,3D.SIROCCO model je konstruisan sa jednim usisom I čeličnim unapred zakrivljenim lopaticama direktno kuplovan na motor . Postoji mogućnost odabira orijentacije ventilatora ( levi (LG), desni (RD), razni uglovi kućišta ( 0,45,90,135,180,225,270,315) ).Standardna orijentacija LG 270.

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od od čeličnog lima sa aluminijumskim plaštom na delu rotacije lopatica. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Zaštitna rešetka na usisnom delu od čelične šipke, zaštićena od spoljnih uticaja konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294.Asinhroni elektro motori 50Hz u trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi , zaštitom IP 55, izolaciona klasa F,EFF2, servis S1, tip montaže B3 ili B5, konstrukcija u skladu sa IEC / EEC ATEX (APPROVED FOR EXPLOSIVE ATMOSPHERE G GROUP II) standardom. Rotor direktno kuplovan na vratilo motora.

DODATNA OPREMA

  • Kontra prirubnica na usisnom delu ( ICF-SIR), izduvnom delu ( OCF-SIR)

NA ZAHTEV

  • Dvobrzinska izvedba

Tehnički katalog: