Rekuperator toplote ECOM-D

Okvir od pocinkovanog čeličnog lima. Potpuno uklonjivi sendvič paneli prevučeni pocinkovanim čelikom, spolja RAL 9002, unutra pocinkovani čelik.

Toplotna i zvučna izolacija; debljina 10 mm (modeli 30 do 100) i 20 mm (modeli od 140 do 600) u mineralnoj vuni. Visoka efikasnost vraćanja toplote protiv toka, aluminijumska toplota izmjenjivačke ploče sa dodatnim zaptivačem. Aluminijumska posuda za odvod vode, sa čepom za kondenzaciju na dnu. Sintetički ćelijski filteri klase efikasnosti G4, koji se lako uklanjaju bočno ili na dnu.

Napred zakrivljeni ventilatori, direktno povezani sa višebrzinskim motorom. Priključna kutija sa pločom releja za ožičenje i kontrolu brzine.

Jedinice za rekuperaciju toplote ECOM-D odlikuju se kompaktnom dimenzijom i lakom ugradnjom. Kombinuju se ekološki komfor i efikasna ušteda energije. Savremena klimatizacija i tretman vazduha zahtevaju prinudnu ventilaciju koja uključuje izduvavanje tretiranog vazduha, što uzrokuje izuzetnu potrošnju energije i relevantno povećanje troškova.

ECOM-D linija predlaže rešavanje ovih problema korišćenjem statike oporavka uz saglasnost da se uštedi više od 50% druge energije predodređene da bude izgubljena. Ove jedinice se optimalno integrišu u tradicionalne sisteme za klimatizaciju za rad u zimskom i u letnjem režimu.

Tehnički katalog