Категорије
Uncategorized

Rekuperatori toplote “ECOM-DS”

APLIKACIJE

Rekuperatori toplote obezbeđuju profesionalno rešenje za izmenu vazduha , sačuvajući 50 % toplotne energije.U današnja vremena kada ušteda energije dolazi do sve većeg značaja, i kada globalno zagrevanje postaje svakodanašnji potencijalni problem,moramo razmišljati kako doprineti tome da sačuvamo i prirodu i svoju ekonomsku stabilnost.Korišćenjem rekuperacionih uređaja sve je to veoma jednostavno izvodljivo. Primenjuju se na mestima kao što su kancelarije , pansioni , restorani , hoteli , stanovi , pozorišta itd. Veoma su kompaktni I laki za montažu.

OPSEG MODELA

ECOM model je konstruisan sa standardnim motorima snage od 0.09 do 0.8kW, sa dva usisa I čeličnim lopaticama na remenim prenosom koji se nalazi u zvučno izolovanoj kutiji radi niske buke sa fleksibilnom konekcijom na kućište .Posedujemo 9 veličina od 300 m3/h – 5130 m3/h. Standardna izvedba je horizontalna: ECOM-H

KONSTRUKCIJA

Osnovni ram je izrađen od čeličnog lima zaštićen farbom od spoljnih uticaja zvučno izolovan. Fiksiranje prirubnice u skladu sa standardom UNI-ISO 6580/EUROVENT 1-2 .Aerodinamične lopatice visoke efektivnosti su izrađene od čeličnog lima. Ventilator balansiran u skladu sa standardom UNI ISO 1940. Konstruisano u skladu sa standardom UNI EN 294. Asinhroni elektro motori 50Hz u monofaznoj(M) 230V-1Ph1Ph i trofaznoj(T)400V-3Ph izvedbi sa termo zaštitom, mogućnošću regulacije broja obrtaja, zaštitom IP 55, izolaciona klasa F, servis S1 konstrukcija u skladu sa IEC / EEC (UNEL-MEC) standardom. Rotor je direktno kuplovan na motor. Filteri G4 na usisu I izduvu.

DODATNA OPREMA

  • Interni električni grejač ECOM-BE
  • Interni vodeni grejač ECOM-BW ( osim za modele 33 I 55)
  • Eksterni vodeni radijator ECOM-SEW
  • Kružni ventil ECOM-AC
  • Elektronski regulator SRE-M ( za modele 33 I 55)
  • Regulator sa tri brzine C3V uključenje/isključenje/grejenje/hlađenje ( osim za modele 33 I 55, za modele 410 i 530 samo dve brzine )
  • Kontrolni panel sa regulacijom brzine i temperature, uključenje/isključenje/grejenje/hlađenje ( modele 33 I 55 jedna brzina, za modele 410 i 530 samo dve brzine )

NA ZAHTEV

  • Vertikalna izvedba: ECOM-V

Tehnički katalog: